Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на парчета и запържва за кратко в тенджера, за да се запечата.
Изважда се от тенджерата и на негово място се слага нарязаният на дребно лук и морков на кръгчета. След като омекнат се прибавят нарязаният на ситно чесън и нарязаната печена червена чушка.
След кратко разбъркване се слагат нарязаните на ситно или смлени домати. Слага се супена лъжица червен пипер, а малко след това и запърженото месо.
Яхнията се оставя да се готви 5-6 минути, прибавят се нарязаните картофи, налива се вода и се прибавя сол на вкус.
Яхнията се оставя да къкри на ниска температура, като малко преди готовност се прибавя консервираният грах. За да се сгъсти се налива разтворено в малко вода брашно.
Оставя се още малко на котлона за да не остане вкус на сурово брашно.
Когато яхнията е готова се оставя малко да изстине и се поръсва с нарязан на дребно магданоз или копър.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за картофена яхния, вкусна грах яхния или грах с картофи.