Начин на приготвяне
Осолете свинското месо с малко сол и зехтин.
Загрейте тигана и изпечете месото от двете страни. Извадете и оставете месото да почине.
Минете чесъна през чесън преса и запържете в малко зехтин в същия тиган. Добавете няколко парчета отцедени от сока праскови от компота и розмарина.
След като се посготвят няколко минути до златисто, върнете в тигана месото, залейте с алкохолът и фламбирайте, като запалите с клечка кибрит.
Разрежете месото, подредете го в чиния, отгоре сложете парчета праскова.
Декорирайте със стрък розмарин.
Поръсете с черен пипер да се отключат вкусовете на печеното свинско.
Добре се комбинира с червено вино тази рецепта за свинско на Джейми Оливър.
Страхотна рецепта за печено свинско на тиган!