Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Рецепта за свинско на Джейми Оливър

Рецепта за свинско на Джейми Оливър

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
261657231
Рецепта за свинско на Джейми Оливър1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Разкрихме тайната за неустоимо вкусното свинско на Джейми Оливър - с гордост я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г бонфиле
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • праскови - 1 компот
  • розмарин - стрък пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете свинското месо с малко сол и зехтин.

Загрейте тигана и изпечете месото от двете страни. Извадете и оставете месото да почине.

Минете чесъна през чесън преса и запържете в малко зехтин в същия тиган. Добавете няколко парчета отцедени от сока праскови от компота и розмарина.

След като се посготвят няколко минути до златисто, върнете в тигана месото, залейте с алкохолът и фламбирайте, като запалите с клечка кибрит.

Разрежете месото, подредете го в чиния, отгоре сложете парчета праскова.

Декорирайте със стрък розмарин.

Поръсете с черен пипер да се отключат вкусовете на печеното свинско.

Добре се комбинира с червено вино тази рецепта за свинско на Джейми Оливър.

Страхотна рецепта за печено свинско на тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: