Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено Свинско на Джейми Оливър

Печено Свинско на Джейми Оливър

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печено Свинско на Джейми Оливър
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Когато Джейми Оливър готви свинско, всички старателно си записваме рецептата, нали"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.5 кг
  • мед - 2 с.л. пчелен
  • марината
  • лимонова мащерка - 1 с.л. сушена
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л., сушен, наситнен
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • розмарин - 1 - 2 стръка, пресен
  • картофи - 500 г
  • моркови - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват и измиват. Нарязват се на едро и се прехвърлят в глинен съд с капак. Поръсват се с една супена лъжица от сухите подправки и с малко олио. Разбъркват се.

Свинската плешка се разрязва, поръсва се с останалата част от сухите подправки, шпикова се на няколко места от едната страна с нарязаните на четвъртинки три скилидки чесън и листенца пресен розмарин и се потупва енергично, за да се полепят подправките.

Намазва се с едната супена лъжица мед и малко олио и месото се навива на руло. Завързва се с канап за кулинарни цели и се намазва отвън с останалия мед и малко олио.

Прехвърля се в средата на глинения съд при картофите и морковите. Изсипва се малко студена вода (около 1 ч.ч.), колкото да покрие леко зеленчуците. Отгоре се поръсва с листенца пресен розмарин и обелените и леко смачкани останали скилидки чесън.

Съдът се похлупва и поставя в студена фурна за 15 минути първоначално на 100 градуса, след което температурата се увеличава на 160 градуса - пече се 2 часа.

След това капакът се маха и изпеченото свинско се връща във фурната, за да се зачерви месото.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: