Начин на приготвяне
Лимонът се обелва с белачка.
Лукът се нарязва на половина и оттам всяка половина на 3. Парчетата се разделят на слоеве. Картофите се обелват и нарязват на по-едри кубчета.
Чесънът се обелва.
В тенджерата се слага кората от лимона и се загрява на висока температура.
Налива се олио и се запържват в него лукът и скилидките чесън. После се прибавят картофите, маслините и се овкусява с риган.
Малко след това се изсипват доматите. Намачкват се леко, да се разчупят, но не трябва да са на дребно или на пюре.
Налива се 1 ч.ч. вода и след като заври, се прибавя замразеният грах.
Карфиолът се почиства, премахват се листата и стеблото.
Целият карфиол се поставя в средата на тавата. Намазва се с олио и се поръсва със сол.
Всичко от тенджерата се изсипва около карфиола.
Зеленчуците на фурна се пекат се около 1 час в загрята на 200 °C фурна.
Когато се извади от фурната, се премахва кората от лимона се поръсва с малко лимонов сок.