Начин на приготвяне
Обелете, нарежете на едро картофите и ги сварете в подсолена вода, така че да са почти готови, не преварени, за да не се разпаднат парченцата.
Има сортове, които са по-пръхкави, и за да избегнете обезформяне, е вариант да сварите цели и после да обелите и нарежете.
Загрейте зехтина и малко от маслото в широк тиган, сложете картофите на един пласт и сотирайте, без да бъркате.
За да ги обръщате, правете леко подхвърляне подобно на движението при обръщане на палачинки.
Когато започнат да стават златисти картофите соте, сложете останалото масло, а след секунди - и чесъна, нарязан на тънки филийки.
Гответе до равномерен загар, сложете подправките към картофките на Джейми Оливър и отново разбъркайте по упоменатият по-горе начин.
Ароматните картофки соте на Джейми Оливър поднесете топли със любим сос.
Добър апетит!