Пача чорба с варена застройка

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
02/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 949
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши или крачета се измиват и се сваряват заедно с нарязания на едро кромид лук, нарязаните на кубчета моркови, дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар в тенджера под налягане за около 25 - 30 минути (след вдигане на парата).

Ако използвате крачета, ги разцепете със сатър по дължина преди варенето. Ушите може да ги нарежете на парчета.

След спадането на парата се обезкостяват (крачетата), месото се нарязва на дребно и се връща във бульона. Посолява се и отхлупената тенджера с пачата се връща на котлона.

Към врящата пача се добавя млякото и запържения леко на тиган червен пипер в маслото.

Оставя се да поври десетина минути преди свалянето от котлона.

В отделна купичка се налива оцетът и счукания чесън със сол. Разбърква се хубаво и се поднася заедно с горещата пача.

По желание може да поръсите и с едро счукан лют червен пипер.

Добър апетит!

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар