Пача чорба с варена застройка

ЗорицаЗорица
Гуру
960
272
3171
5
02/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 476
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши или крачета се измиват и се сваряват заедно с нарязания на едро кромид лук, нарязаните на кубчета моркови, дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар в тенджера под налягане за около 25 - 30 минути (след вдигане на парата).

Ако използвате крачета, ги разцепете със сатър по дължина преди варенето. Ушите може да ги нарежете на парчета.

След спадането на парата се обезкостяват (крачетата), месото се нарязва на дребно и се връща във бульона. Посолява се и отхлупената тенджера с пачата се връща на котлона.

Към врящата пача се добавя млякото и запържения леко на тиган червен пипер в маслото.

Оставя се да поври десетина минути преди свалянето от котлона.

В отделна купичка се налива оцетът и счукания чесън със сол. Разбърква се хубаво и се поднася заедно с горещата пача.

По желание може да поръсите и с едро счукан лют червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар