Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Кокоша супа с варена застройка

Кокоша супа с варена застройка

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Кокоша супа с варена застройка
Снимка: Галя Василева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Уникална кокоша супа, която ще изпълни дома ви с позабравения аромат на Селската кухня"

Необходими Продукти

  • кокошка - 400 г домашна
  • лук - 2 глави
  • чушки - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • фиде - 5 с.л.
  • домати - 3 с.л. консерва
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • За застройката
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се слага да ври в 2 л вода. Домашната кокошка има доста мазнина, част от която също се добавя в тенджерата. Месото трябва да ври така поне 2 часа по-интензивно, като се долива вода.

Добавете нарязаните лук, чушки и картофи и намалете огъня. Добавете сол, аз използвам морска сол - 1 с.л. Нека ври така още 30 мин. на умерен огън, след което добавяме фидето. След още 15 мин. добавяме и доматите. Според желанието ви може да долеете още вода.

Докато супата заври отново, се заемете със застройката. Разбиваме яйцата с киселото мляко и бавно добавяме брашното, като бъркаме непрекъснато.

Отместете тенджерата встрани на печката или намалете котлона. Сложете чубрицата и черния пипер. Когато слагате застройката, супата не трябва да е вряла.

Сипете един черпак от супата в застройката с непрекъснато бъркане, добавете още един, след което изсипете всичко в тенджерата и разбъркайте.

Сервирайте топла с пресен магданоз.

Приготвянето на тази пилешка супа отнема повече от 3 часа. Времето не се усеща, ако я приготвяте на селска печка на дърва, така може да си играете с огъня и в първите 2 часа само да я наглеждате. Непретенциозно, но много вкусно.

Един забравен аромат на селска кухня. Кокошата супа с варена застройка е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: