Шилешки курбан

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3221k3
Шилешки курбан
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене120 мин.
Общо125 мин.
Порции6
"Ето на това му се казва курбан за душата - толкова вкусен, толкова нашенски"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - около 2 кг, най - добре врат
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки.

Добавят се нарязаният на 4 лук, едро нарязаният морков и черният пипер. Залива се с вода в тенджера под налягане - да покрие 2 с.м.

Посолява се. Курбан чорбата се готви около 2 часа.

Върви с пресен домашен хляб.

Шилешкият курбан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: