Кюфтенца в доматено-зеленчуков сос

28/02/2018
Петя Тоскова
отПетя ТосковаПомощник Готвач7915130
"Сочните кюфтенца имат нужда от ароматен сос, за да станат наистина неустоимо предложение за обяд или вечеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо400
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за каймата
  • кайма - 1 кг (смес телешка и свинска)
  • кромид лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • олио
  • за соса
  • доматени пюре - 1 буркан
  • зеленчуков микс - 1 плик (от моркови, грах, броколи, карфиол и зелен фасул)
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 3 скълички
  • магданоз
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме каймата и към нея добавяме лука, яйцето, черния пипер, кимиона и малко сол. Омесваме каймата добре и си оформяме малки кюфтета, който ги пържим в нагорещено олио.

В тенджера слагаме вода да заври и за няколко секунди шокираме зеленчуковия микс (да омекнат малко), след това го отцеждаме.

В нагорещено олио слагаме зеленчуците, пресния лук, чесъна да се по запържат, добавяме доматеното пюре и малко вода, слагаме червения пипер и черния пипер малко чубрица и брашното, щипка захар, сол и магданоза.

Като се по сгъсти, добавяме и кюфтенца.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар