Начин на приготвяне
Нарежете чушките и част от моркова на много ситно. Останалата част морков рендосайте.
В широк съд сипете малко мазнина и сложете зеленчуците+цяла скилидка чесън. Запържете на слаб огън до омекване.
Сипете около 300 мл вода и пасирайте набързо, колкото да се пасира само една част от зеленчуците.
Оставете да ври около 10 минути. Посолете на вкус.
През това време пригответе зеленчуковите кюфтета. В купа начупете хляба на дребни залчета. Добавете яйцето, щипка сол, щипка черен пипер и повече нарязан магданоз.
Намокрете с 5-6 лъжици прясно мляко започнете да месите. Ако сместа е все още суха, добавете още малко мляко. Трябва да получите мокра, а не водна смес. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете до златисто от всички страни.
Прехвълете кюфтенцата при зеленчуковия бульон. Ако течността се е изпарила много, добавете още малко вода. Оставете да къкри още 10 минути и махнете от огъня.
Хлебните кюфтенца в зеленчуков сос са много вкусни.
Коментари