Торта Меден Йогурт

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор305901794
28/02/2018
"Дори и заклетите шокоманиаци ще признаят, че тази торта Меден Йогурт е направо вълшебно вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 955
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбийте яйцето и захарта. Прибавете прясното мляко, содата бикарбонат, маслото и меда.

Сложете на котлона и бъркайте непрекъснато. Сместа увеличава до 5 пъти обема си, когато заври. Варете, докато се получи карамелен цвят. Времето е около 15 минути.

Оставете готовата смес да се охлади.

Започнете да прибавяте по малко от брашното, като бъркате с лъжица. Когато стане доста гъсто, го изсипете върху набрашнен плот и доомесете с ръце.

Полученото тесто разделете на 5-6 равни части.

Изрежете си кръгове от хартия за печене с диаметър 28 см.

Разточете всяка една част на тънка кора с размера на хартията и я сложете върху нея. Ако е необходимо, изрежете, за да получите правилен кръг. Надупчете с вилица на няколко места, за да не се надуват блатовете, и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 8-10 минути.

Оставете готовите блатове да се охладят напълно.

За крема смесете цеденото мляко и заквасената сметана. Прибавете захарта и настържете кората на половин лимон. Разбъркайте всичко, докато захарта се разтопи.

Започнете да сглобявате тортата, като редувате блат и крем. Намажете я обилно и от страни. Поръсете със смлени орехи.

Тортата трябва да престои в хладилник поне 12 часа.

Бон Апети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Такава вкусотия и толкова лесна за приготвяне!
3
0
Росица Петрова
Благодаря ви!
0
0