Начин на приготвяне
За блата яйцата се разбиват със захарта добре. Добавя се брашното, примесено с бакпулвера и ванилията. Разбива се с лъжица. Пече се на 180 градуса в студена фурна до суха клечка.
Крем:
Яйцето се разбива в тенджерка с прясното мляко, захарта и ванилиите, добавя се брашното и се разрежда с прясното мляко. Слага се на котлона и се бърка до завиране.
Докато е още горещ, се добавят краве маслото и течният шоколад и се обърква до хомогенност.
В купа разбиваме с лъжица сметаната с пудрата захар. След като изстине кремът, се добавя към сметаната лъжица по лъжица и хубаво се разбърква.
Сглобяване:
Блатът се поставя в ринг, облепен с фолио. Сиропира се с компота. Слага се кремът. Оставя се да стегне за 15 мин в камерата. После се поръсва с кокосовите стърготини.
Аз използвах формичка за сърца.