Испански флан с кафе и кондензирано мляко

01/03/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф80970552101
"Твърде претенциозно име за един толкова вкусен десерт - да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 042
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кафе - 250 мл, еспресо
  • кондензирано мляко - 370 г
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • захар - 120 г, кристал
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.
Кейкова форма - 28/12 см.

В касерола се изсипват 4 с.л. вода и се покриват с цялата захар. Оставя се на умерен котлон, докато се приготви карамел с тъмно златист цвят. За да не кристализира захарта по време на приготвянето на карамела, се минава със силиконова четка, потопена във студена вода отстрани по стените на касеролата. Не се разбърква, а само се поклаща касеролата.

Готовият карамел се изсипва във формата. Разпределя се из цялата повърхност. Оставя се настрана.

В купата на миксера се разбиват с нормална скорост яйцата, млякото, студеното кафе и накрая се прибавя карамеленото мляко. Разбърква се, докато се приеме. Сместа се изсипва във формата. Поставя се на водна баня, като на дъното на тавата за водната баня първо се поставя памучна кърпа, налива се водата и се поставя формата с флана.

Памучната кърпа дава по-добро изпичане на сместа.

Пече са на 170 градуса за около 60-70 мин. Когато се забоде дървено шишче в средата, то трябва да излезе сухо.

Оставя се във водната баня, докато се охлади водата, а след това се изважда и се охлажда една нощ на стайна температура.

Източник: Cocina Delikante Mariola Valeroподобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар