Начин на приготвяне
Разбъркваме хубаво яйцата със захарта на пяна с миксер. Добавяме леко затопленото прясно мляко. Сипваме маята, есенцията, кондензираното мляко и бъркаме пак.
Добавяме по малко брашното и бъркаме докато вече не може да се бърка, започваме да месим и да добавяме по малко от олиото и кравето масло, месим докато свършат, около 10-15 мин.
Оставяме тестото в фурната, покрито с фолио, за около 1час на 50 градуса.
Омесваме пак и разточваме с ръце и олио колкото можем, мажем с шоколад и стафиди, оформяме по желание. Оставяме за още 1 час във фурната.
През това време си правим сиропа да поври около 2-3 мин.
Намазваме си втасалите козунаци с сироп и поръсваме със захар. Печем на 160-170 градуса около 1 час или до готовност.