Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с кондензирано мляко

Козунак с кондензирано мляко

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Козунак с кондензирано мляко1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Винаги сме готови да изядем още едно парче козунак с кондензирано мляко"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • суха мая - 11 г
  • масло - 150 г разтопено
  • олио - 150 мл
  • ванилия - 1 есенция
  • шоколад
  • стафиди
  • За сиропа
  • вода - 50 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме хубаво яйцата със захарта на пяна с миксер. Добавяме леко затопленото прясно мляко. Сипваме маята, есенцията, кондензираното мляко и бъркаме пак.

Добавяме по малко брашното и бъркаме докато вече не може да се бърка, започваме да месим и да добавяме по малко от олиото и кравето масло, месим докато свършат, около 10-15 мин.

Оставяме тестото в фурната, покрито с фолио, за около 1час на 50 градуса.

Омесваме пак и разточваме с ръце и олио колкото можем, мажем с шоколад и стафиди, оформяме по желание. Оставяме за още 1 час във фурната.

През това време си правим сиропа да поври около 2-3 мин.

Намазваме си втасалите козунаци с сироп и поръсваме със захар. Печем на 160-170 градуса около 1 час или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: