Пилешки пържоли от бут

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пилешки пържоли от бут
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Благодарение на нашата потребителка ZAZU вече знаем как да приготвим най-вкусните и ароматни пилешки пържоли от бут"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.5 кг от бут
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. или на вкус
  • чесън - 3 - 4 скилидки счукани
  • риган - 1/2 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л. или олио
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бут се почистват от малка част от кожата, слагат в найлоново пликче и се начукват леко.

След това всички подправки се смесват в голям плик за печене, добавят се оцета, соевия сос и зехтина, вкарват се пържолите и хубаво се раздрусват или се объркват с ръка, за да се овкусят равномерно.

Хубаво изкарайте въздуха от плика, затворете го и оставете в хладилник за 4 часа.

След това извадете пилешките пържоли от бут, отцедете ги добре и ги изпечете в тава във фурната, на грил или барбекю.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
511
47
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Пилешките пържолки станаха фантазия! Само с два часа в марината! Трикът за овкусяване и мариноване в плик за печене е наистина адски практичен! Вече само така ще мариновам меса......
03.03.2023 21:41
vivian
vivian
Страхотни се получиха. Нямах време да ги чакам да се мариноват 4 часа, но дори и за 1 час пържолите придобиха перфектен вкус!
21.02.2012 21:01
1
3