Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Баница бюрек на тиган

Баница бюрек на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Баница бюрек на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Най-вкусната, най-бързата и най-лесната баница за закуста - баница бюрек на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 листа
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • оцет - 3 - 4 капки
  • сол - щипка
  • сирене - 150 г
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с по-голямо дъно разбиваме яйцето с вилица. Добавяме киселото мляко, содичката и оцета. Като шупне, разбъркваме и добавяме щипка сол и олиото (1 и 1/2 с.л. отделяме за подмазването на тигана). Разбъркваме добре яйчената смес.

Сиренето натрошаваме в друга купичка.

На дъното на тиган с незалепващо покритие слагаме мазнината и една цяла кора за баница, като краищата на кората оставих да висят извън стените на тигана.

На единия лист за баница изрязвам краищата, за да се получи кръг колкото диаметъра на тигана. Него оставям настрана, той ще е най-отгоре.

Другият лист накъсвам на големи парчета колкото длан. Всяко парче потапям в яйчената смес и подреждам едно до друго в тигана.

Поръсвам с половината натрошено сирене. Покривам отново с потопени парчета, поръсвам останалото сирене. Прибирам висящите извън стените на тигана краища на първата кора и най-отгоре поставям подготвената отпреди по-голяма кора.

Слагам тигана на умерено силен котлон и в момента, в който се запържи леко, намалявам степента на по-ниска, за да се изпържи бюрекът отвътре.

След около 10-15 мин с помощта на голяма чиния обръщам бюрека и го връщам обратно в тигана. Ако на дъното на тигана няма мазнина, капнете малко преди това.

Оставете още 10 мин на бавен огън да се изпече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Изглежда много апетитно, непременно ще опитам!
01.03.2018 13:53
1
1
Покажи всички подкоментари