Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с телена бъркалка. Добавяме кис. мляко солта и прясното мляко и олиото. Разбъркваме хубаво.
Вземаме тиган с размер, колкото е големината на котлона.
Намазваме с олио и поставяме първата кора, като оставаме краищата отвън тигана. Поставяме втората кора, като я надипляме. Поръсваме от яйчената смес.
Подреждаме до четвъртата кора, като между всяка кора поливаме от яйчената смес. След четвъртата кора натрошаваме сиренето.
И продължаваме в същия ред до последната кора. Поставяме последната кора, без да я поливаме. Прибираме краищата на първата кора в тигана.
Намазваме с олио и поставяме на котлона на средна степен.
Печем, докато се зачерви. С помощта на голяма чиния или капак обръщаме внимателно бюрека и връщаме обратно в тигана, за да се запече и от другата страна.
Изваждаме готовата баница на тиган върху поднос.
Сервираме турска баница бюрек на тиган с кисело мляко или айрян.