Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Турска баница бюрек на тиган

Турска баница бюрек на тиган

Турска баница бюрек на тиган
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Сервирайте турската баница бюрек на тиган с кисело мляко или айран"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • сирене - 150 г
  • тиган - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с телена бъркалка. Добавяме кис. мляко солта и прясното мляко и олиото. Разбъркваме хубаво.

Вземаме тиган с размер, колкото е големината на котлона.

Намазваме с олио и поставяме първата кора, като оставаме краищата отвън тигана. Поставяме втората кора, като я надипляме. Поръсваме от яйчената смес.

Подреждаме до четвъртата кора, като между всяка кора поливаме от яйчената смес. След четвъртата кора натрошаваме сиренето.

И продължаваме в същия ред до последната кора. Поставяме последната кора, без да я поливаме. Прибираме краищата на първата кора в тигана.

Намазваме с олио и поставяме на котлона на средна степен.

Печем, докато се зачерви. С помощта на голяма чиния или капак обръщаме внимателно бюрека и връщаме обратно в тигана, за да се запече и от другата страна.

Изваждаме готовата баница на тиган върху поднос.

Сервираме турска баница бюрек на тиган с кисело мляко или айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: