Босненска муцкалица

Босненска муцкалица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
45

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 600 г
  • масло - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер
  • зелен пипер - 2 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете заедно 2 с.л. масло и 2 с.л. олио. Прибавете свинското и го запържете, след това извадете настрани.

Добавете останалата мазнина и щом отново се сгорещи, прибавете лука и го запържете, като намалите огъня до умерен.

Поръсете с брашното и червения пипер, разбъркайте и добавете свинското, пиперките, бульона, доматеното пюре и подправките.

Разбъркайте, покрийте с капак и оставете да къкри на тих огън.

Разбърквайте от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: