Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Босненска баница със спанак

Босненска баница със спанак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Босненска баница със спанак
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр. големи (печени на сач)
  • спанак - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г рендосано
  • За соса
  • вода - 150 мл
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката: Изчистения спанак нарязваме на ситно и го намачкваме с 1 ч.л. сол, прибавяме яйцата и рендосаното сирене. Разбъркваме в купа соса от вода и олио.

Намасляваме тавата, в която ще печем баницата. Поставяме първата кора, като я надипляме и я напръскваме с 4-5 с.л. от соса. Делим втората кора на две и поставяме едната половина върху първата кора, отново разпределяме от соса.

Поставяме половината от плънката, покриваме с втората половинка и пак ръсим сос, слагаме останалата плънка и покриваме с третата надиплена кора. Ръсим с останалия сос. Режем баницата на квадрати.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути, докато се зачерви. Вадим и ръсим със студена вода, покриваме я с кърпа за 10-15 минути и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: