Шоколадов мус с портокалов сок и ликьор

Нина ИвановаНина ИвановаИноватор11110322
01/03/2018
"Нежно шоколадово изкушение за онези, които знаят да ценят специалните моменти "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шоколад - 300 г натурален
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • ликьор - 50 мл с вкус на шоколад
  • портокалови кори - 30 г настъргани
  • сок от портокал - 50 мл
  • портокали - 1 резен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на сняг в дълбока купа.

След това в отделна купа смесете жълтъците, портокаловия сок, настърганата портокалова кора и шоколадовият ликьор. Разбъркайте добре всички съставки, докато се получи еднородна смес.

Шоколадът с маслото и захарта разтопете на водна баня. Прехвърлете шоколадовата смес в друг съд и сложете на котлона, като непрекъснато бъркате сместа, докато се сгъсти.

Свалете от котлона и добавете към сместа с жълтъците, портокаловия сок, портокаловите кори и шоколадовия ликьор. Разбъркайте добре всички съставки, докато сместа стане еднородна.

След това прибавете много бавно белтъците, като бъркате непрекъснато.

Получената смес изсипете в подходящи чаши и оставете в хладилника за 3 часа. Накрая, преди да сервирате, украсете с резен портокал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар