Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с ликьор

Шоколадов мус с ликьор

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Шоколадов мус с ликьор1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6 бр.

Необходими Продукти

  • шоколад - 170 г черен (50% - 62% какао)
  • кафе - 70 мл, може и мляко, вода или 1/2 ч.ч. сметана
  • ликьор - 1 и 1/2 с.л. по избор или ром
  • яйца - 3 големи, на стайна температура
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 3 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кафето/млякото/сметаната в съд на водна баня и натрошете в него шоколада. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи почти докрай. Снемете съда и бъркайте, докато всичко напълно се хомогенизира. Добавете ликьора и оставете леко да се охлади.

Отделно разбийте яйцата с 3 с.л. вода и захарта, докато се смесят. Прехвърлете купата на водна баня и бъркайте още, докато се сгъсти, но внимавайте да не сготвите яйцата.

Температурата на водата долу трябва да достигне 71 градуса, след което махнете разбитите яйца. Продължете да разбивате с миксер, докато се получи пухкав и гладък крем.

Смесете около 1/4 яйчена смес внимателно с шоколада, след което прибавете постепенно шоколада в яйчената смес. Бъркайте леко и внимателно, докато шоколадовият мус се хомогенизира. Разсипете го в подходящи десертни чашки и го оставете за час в хладилника преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: