Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с елда и булгур

Прясно зеле с елда и булгур

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Прясно зеле с елда и булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Как може да се сготви нещо безмесно и безумно вкусно - ами вижте как"

Необходими Продукти

  • зеле - 500 - 600 г
  • елда - 1/2 ч.ч.
  • булгур - 1/3 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 100 г или доматен сос
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето и лукът се нарязват и се слагат на котлона с 4 ч.ч. вода.

Когато заври, се добавят подправките (без лютия червен пипер и зехтина), намалява се и се оставя да ври на слаб огън около 10 минути.

След това се добавят предварително измитите елда и булгур.

Добавят се и доматите (аз използвах останал готов от магазина доматен сос за спагети с гъби и босилек).

Ако е необходимо, се налива още 1 ч.ч. вода.

Малко преди да се свали от котлона, се добавя лютият червен пипер и малко зехтин.

Прясното зеле с елда и булгур е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: