Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с домати, моркови и елда

Прясно зеле с домати, моркови и елда

Прясно зеле с домати, моркови и елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вълшебен аромат и вкус, който ще ви вдъхнови да си сипете допълнително"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средна глава прясно зеле
  • олио - 5 с.л.
  • моркови - 1 среден
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган
  • елда - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от горните листа, дебелите жили и кочана. Нарязва се ленти и намачкваме с малко сол. Обелен морков се настъргва на едро ренде.

В загрято олио се сипва накълцаното зеле и морковът. Задушава се докато спадне обема му и добавяме един настърган домат, а втория домат се реже на кубчета.

Прибавя се червен пипер, разбърква се и наливаме гореща вода да покрие продуктите.

Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист и оставяме да се готви докато омекне.

Eлдата се измива добре и заливаме в подходящ съд с вода. Сварява се елдата, докато зрънцата се разпукат и отцеждаме през сито.

Сервира се прясното зеле с лъжица-две сварена елда и хапваме вкусно и здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: