Начин на приготвяне
Първо се приготвя кадаифът. В чиния се разкъсва и нарязва на колкото се може по-ситно. След това се изсипва в дълбок сгорещен тиган и се мачка непрекъснато. Когато започне да се запича и стане златист, към кадаифа се прибавя предварително разтопеното масло. Така получената смес се разбърква и се прибавя малко по малко захарта. Когато и тя се стопи, тиганът се маха от котлона.
Бисквитите се слагат в блендер и се пасират, докато станат почти на прах. Може да се оставят парченца, ако вкусът ви е такъв. След това бисквитите се прибавят към кадаифа още докато е топъл, за да може всички вкусове да поемат един от друг.
В правоъгълна тава се нарежда половината от така получения блат, като се притиска с ръка както когато се приготвя чийзкейк.
Кремът се приготвя, като млякото се остави да кипне и към него се прибави захарта и ванилията. Вече на по-слаб огън млякото се оставя да къкри. Брашното се размива в малко от прясното мляко, така че да не останат бучки и се прибавя към него при постоянно бъркане, докато се сгъсти.
Когато това стане, кремът се отстранява от котлона и към него се прибавя нарязаното на малки кубчета масло, като постоянно се разбърква. Изчаква се да поизстине (5-10 мин) и накрая се добавя сметаната. Разбърква се и ванилията се изважда (ако използвате шушулка).
Кремът се разпределя върху блата, отгоре се наръсва и останалата му част.
Оставя се да изстине, след това се слага в хладилник да стегне за поне 3 - 4 часа. Преди да се сервира, се натрошават орехите и се поставят отгоре, а върху тях се нареждат няколко шоколадови бонбони, такива, каквито са любими на жената, за която е тортата.