Начин на приготвяне
Смесвате маслото, захарта и яйцата и ги разбърквате добре.
Добавяте брашното и бакпулвера и месите меко тесто за пай, да не се лепи по ръцете.
Отделяте малко от тестото за оформяне на кутийки отгоре.
Останалото тесто разстилате в намазана с олио тава на тънък пласт.
От отделеното тесто оформяте пръчки с дебелина ок. един пръст, които се кръстосват върху тестото в тавата, така че да се получат кутийки (квадратчета).
Измивате и нарязвате ягодите на половинки и ги редите в получените кутийки.
Печете ягодовия сладкиш на 200°C до розово.
След като извадите плодовия сладкиш и се охлади, поръсвате с пудра захар.
Дано ви хареса ягодовият сладкиш на мама.