Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното, ръсваме малко сол, наливаме малко хладка водичка и замесваме тесто, като постепенно добавяме водата, докато свърши брашното. Трябва да се получи средно твърдо тесто. Завиваме го с кърпа и оставяме на топло да почине около 15 мин.
Разделяме тестото на две топчета и отново оставяме да се поотпусне, за да се точи лесно.
В тенджера задушаваме до стъклен цвят нарязания на ситно кубче кромид лук. Измиваме спанака добре, отцеждаме го, нарязваме го на едро и го прибавяме при лука. Добавяме накълцания магданоз, копър, сол. Когато спанакът се посвие леко и си пусне вода, добавяме царевичното брашно, разбъркваме добре, за да не се получат бучици. Отстраняваме от котлона и след около 5 мин добавяме яйцето, като бъркаме непрекъснато, за да го поеме напълно сместа.
Върху набрашнен плот разточваме едното топче тесто с дебелина една идея по-дебело отколкото за баница. С помощта на точилката го разстиламе на дъното на подмазана с олио предварително средно голяма тава. Оставете краищата на кората да висят отстрани извън тавата. Разстиламе поизстиналата спаначено-царевична плънка равномерно. Покриваме с другата разточена кора, намокряме я лекичко с вода и събираме отгоре краищата на долната кора да се залепи.
Печем в предварително загрята фурна на умерено силна температура на долен реотан. След около 15 мин проверяваме дали се е зачервил клинът от долната страна и с помощта на голям капак или друга тавичка със същата големина обръщаме да се изпече и от горната.
Сервирайте клина топъл, нарязан на парчета. Ако желаете, поднесете с кисело мляко или айран.