Начин на приготвяне
Лукът се реже на дребно и се задушава в олиото. Добавят се нарязаните на ситно гъби, след като и те се запържат се добавя каймата. Пържи се докато стане на трохи.
Накрая се добавят доматите, овкусява се със солта и черния пипер. Оставя се да къкри пет минути и се отстранява от котлона.
Бешамелът се приготвя, като маслото се стопява, сипва се брашното и се пържи до златисто.
Налива се прясното мляко, вари се като се бърка постоянно. Овкусява се със солта и индийското орехче и се отстранява от котлона.
На дъното на тавичката се сипва сос бешамел. Прави се един пласт кори, като се потапят за кратко в гореща вода.
Поливат се с бешамеловия сос, отгоре се слага пласт кайма и гъби. Така се процедира до изчерпване на съставките.
Завършва се с пласт кори, които се поливат с бешамела. Отгоре се поръсва с галета. Лазанята се пече на 180 градуса за 15-20 минути.
Лазанята с кайма и гъби е готова.