Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от печени пиперки и сирене

Пастет от печени пиперки и сирене

Пастет от печени пиперки и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Истински деликатес от Българската кухня - ароматен пастет с печени пиперки"

Необходими Продукти

  • пиперки - 1 кг
  • масло - 1/2 пакетче
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • маслини - 15 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лимонов сок - 20 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и почистват от семето, нарязват се на дребно и се пасират.

Маслото се разбива на пяна и към него при непрекъснато разбъркване се прибавят настърганото сирене, пюрето от пиперките, дребно нарязаният магданоз и лимоновия сок.

Приготвеният пастет се оформя в чиния и се украсява с твърдо сварените яйца, маслините, кръгчета от домати и клонки магданоз.

Пастетът от печени пиперки и сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Вкусно и лесно! При мен пастета се получи малко течен, защото чушките ми бяха доста месести, но нищо, пак е чудесен!
23.05.2018 20:08