Макови соленки

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Макови соленки
Снимка: Петя
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
"Понякога едни хрупкави соленки са всичко, от което има нужда човек, за да се почувства супер"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г , настъргано
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • краве масло - 70 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 400 г приблизително
  • маково семе
  • сусам
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме продуктите в изброената последователност без брашнот, като содата се угася в млякото, а маслото е предварително разтопено.

Объркваме хубаво и на части слагаме брашното до омесване на меко нелепнещо тесто - може и да не отиде всичкото брашно, затова не го слагайте наведнъж.

Разделя се на три топки и всяка се разточва на тънка кора.

Посипваме с маковото семе и със сусам (по желание) или пък едната кора с мак, другата със сусам.

Пристискаме леко с ръка или минаваме с точилката, за да залепнат семената.

Режем като торта на 16 триъгълника. Тригълниците завиваме на кифлички.

Редим ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намазваме с жълтъка, разбит с олиото.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист загар.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: