Начин на приготвяне
В купа слагаме продуктите в изброената последователност без брашнот, като содата се угася в млякото, а маслото е предварително разтопено.
Объркваме хубаво и на части слагаме брашното до омесване на меко нелепнещо тесто - може и да не отиде всичкото брашно, затова не го слагайте наведнъж.
Разделя се на три топки и всяка се разточва на тънка кора.
Посипваме с маковото семе и със сусам (по желание) или пък едната кора с мак, другата със сусам.
Пристискаме леко с ръка или минаваме с точилката, за да залепнат семената.
Режем като торта на 16 триъгълника. Тригълниците завиваме на кифлички.
Редим ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намазваме с жълтъка, разбит с олиото.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист загар.
Да ви е вкусно!