Студена супа Вишисоаз

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Студена супа Вишисоаз
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Изискано гастро удоволствие за ценители"

Необходими Продукти

  • праз - 4 - 5 стръка лук
  • портокал - БИО портокал, кора от 1/2
  • масло - 60 г
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • картофи - 1/2 кг
  • вода - 1 1/2 л
  • заквасена сметана - 250 г
  • сол
  • индийско орехче - 1/4 ч.л., прясно смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на шайби. Портокаловата кора се нарязва на тънички ивици.

В дълбока тенджера се слага маслото, изсипва се празът, кафявата захар и портокаловите корички. Оставя се на умерен котлон да къкри за около 15 мин, като периодично се разбърква.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Добавя се водата и картофените кубчета, посолява се и се оставя да ври на бавен котлон, докато омекнат картофите.

Сваля се от котлона, добавя се индийското орехче и се пасира до гладкост. Добавя се сметаната, разбърква се.

Зеленчуковата супа се оставя да се охлади и се сервира студена.

Студената супа Вишисоаз е толкова хубава, въпреки че се води студена супа, може да се сервира и топла.

Източник: Gourmet Friday

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: