Начин на приготвяне
Празът се нарязва на шайби. Портокаловата кора се нарязва на тънички ивици.
В дълбока тенджера се слага маслото, изсипва се празът, кафявата захар и портокаловите корички. Оставя се на умерен котлон да къкри за около 15 мин, като периодично се разбърква.
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Добавя се водата и картофените кубчета, посолява се и се оставя да ври на бавен котлон, докато омекнат картофите.
Сваля се от котлона, добавя се индийското орехче и се пасира до гладкост. Добавя се сметаната, разбърква се.
Зеленчуковата супа се оставя да се охлади и се сервира студена.
Студената супа Вишисоаз е толкова хубава, въпреки че се води студена супа, може да се сервира и топла.
Източник: Gourmet Friday