Начин на приготвяне
Накиснете хляба във вода. Начукайте пържолите на тънко, добавете соевия сос и черния пипер на вкус, разтъркайте и ги оставете настрани.
В купа, поставете каймата и добавете изстискания хляб, яйцето, настъргания лук и подправките, замесете каймата много добре с мокри ръце и оставете настрани.
В тиган нагрейте олио и запържете лука за кратко, добавете нарязаните гъби и пържите до лек златист цвят, премахнете от огъня.
Постилате квадратен лист алуминиево фолио, наредете слайса бекон един до друг, като леко застъпвате. Върху него постелете пържолите, а върху тях каймата.
В средата на бъдещото руло в една редица на лека купчинка разпределете плънката. Завийте плънката с наслоените меса на руло и го увийте с алуминиевото фолио.
В тава налейте олио, нарежете няколко картофчета на филийки и моркови на ивици, посолете ги на вкус. Направете място на соленото руло и го поставете в средата.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 40 минути. След което разрежете фолиото и отвийте рулото, запичате за около 15 минути до красив загар на бекона.
Сервирайте топло с гарнитурата от печени и пресни зеленчуци.
Празничното месно руло на фурна е готово.