Тази рецепта коментираха

Анонимен
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
С приготвянето, което е описано не съм съгласна. Преди години също някой ми беше казал, че в тавата се слага топла вода и така си изпочупих много от чашките, т.к. аз ги правя в стъклени. Нито пък млякото трябва да е топло. Повече няма да коментирам....
03.02.2019 22:42
2
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Да попитам-с каква цел водата за водната баня трябва да се слага гореща? Нали уж тайната на гладкия крем карамел е именно тя да не достига висока температура и се слага студена, като даже по време на печенето се пускат кубчета лед от време на време. Ако я сложим гореща, както пишете, няма ли лесно и бързо да заври и крем карамелът да стане на шупли? И не е ли ключова и най- важна температурата на печене, която само сте споменали "да не е много висока". Някой може да реши и че 160-170 градуса е не много висока температура и тогава никак не би му се получил гладък крем. Просто си разсъждавам... :)Също така доколкото аз знам, когато се приготвя карамел, той никога не се бърка, а само съдът се разклаща..
А млякото, което казвате да се загрее в микровълнова... няма ли да се пресекат яйцата, ако някой прекали със загряването? И последно само да кажа..според мен яйцата не се разбиват много, както препоръчвате, защото именно тогава те могат да станат на пухкава пяна и да има още една предпоставка за шупли. И май като гледам всъщност рецептата по- скоро описва как да си направим най- НЕгладкият крем карамел. Иначе като гледам от снимката наистина изглежда чудесен и най- вероятно аз бъркам, незнам.
04.03.2018 19:46
10
1