Сиропиран сладкиш с кисело мляко

06/03/2018
"Нещо сочно и много вкусно, което да поднесете с кафето "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 719
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се слага в млякото да се угаси, разбърква се добре. Изсипва се в купа и се добавят всички съставки без брашното. Обърква се добре. Добавя се брашното.

В тавичка с олио и брашно се изсипва сместа и се пече 20-25 мин до суха клечка. Докато се пече, се прави сиропът. Какаото се смесва със захарта и ванилията и се разбърква добре, добавя се и водата.

Слага се на котлона да заври. След завиране се отстранява.

След изпичането на сладкиша се нарязва на квадрати и се залива със горещия сироп. Консумира се след пълното изстиване на сладкиша.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар