Начин на приготвяне
В тиган с незалепващо покритие слагаме нарязания на порции жълт кромид лук. Капваме малко олио и неколкократно го обръщаме в мазнината, докато стане като стъклен. Добавяме замразения на кубчета спанак и продължаваме с бъркането, докато спанакът се отпусне напълно от топлината на съда.
Сипвме и ориза и отново разбъркваме добре. Прибавяме 1 чаена чаша вода и похлупваме тигана с капак, за да се задуши спанакът. Готовата смес сипваме в тавичка за печене чието дъно сме намазали с олио.
Добавяме и останалите две чаени чаши вода. Печем на температура 200-250 градуса за 20 минути. Когато течноста в тавичката не се вижда, тогава покриваме тавата с фолио и оставяме така за 10 мин. Изключваме фурната и оставяме ястието на остатъчната температура
Коментари