Печени Трътки с ориз

Печени Трътки с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 700 г
  • сол
  • черен пипер
  • джинджифил - 2 щипки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр
  • грах - 1/2 ч.ч
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме трътките. Слагаме ги в тава, прибавяме подправките и разбъркваме добре. В дълбок тиган сгорещяваме 1 /2 чаена чаша олио.

Изсипваме граха, морковите, лука, чушката, нарязани предварително, и измития ориз. Разбъркваме докато оризът се позапържи.

Добавяме подправките, разбъркваме и изсипваме сместа в тава. Добавяме 4 чаени чаши вода и разпределяме отгоре трътките.

Предварително загряваме на 180 градуса фурната и поставяме тавата.

Печенето продължава, докато водата напълно изври и оризът е напълно сварен. При поднасянето поръсваме с нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: