Чорба от сом

ЗорицаЗорица
Гуру
960
270
3165
5
08/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 784
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите, целината и лукът се обелват, измиват и нарязват на ситни кубчета.

В голяма тенджера се слагат картофите, целината, морковите, лукът и се заливат с водата.

Сомът се филетира и филетата се отделят, а останалото, заедно с костите, се слага в гевгир, в тенджерата със зеленчуците, където да поври и да си отпусне бульона.

Вари се около 40-50 минути на умерен котлон.

Добавят се обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още 10-15 минути.

След това се маха гевгирът с костите и седем-осем минути преди чорбата да стане напълно готова, се добавя нарязаното на едри парчета филе.

Сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз и пресен девесил, скълцаните скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус и се сервира украсена с резенчета лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар