Начин на приготвяне
Леко разбийте яйцата и изпържете от тях омлет. Нарежете го на ленти.
Нарежете пилешкото на ивици. Скълцайте зеления лук, кромида нарежете на кръгчета, а чесъна - ситно, както и облеения джинджифил. Нарежете почистената люта чушка на ивички.
Запечете без мазнина в уок или дълбок тиган фъстъците и кокоса. След това се изваждат а в тигана се сипват 3 с.л. олио. В него запържете лука, чесъна, джинджифила и лютата чушка за около 5-10 минути до златисто, като бъркате регулярно.
Добавете предварително свареният ориз и и разбъркайте за още 3-4 минути. Следва да добавите пилешкото, зеления лук, почистените скариди, светлия соев сос, лимоновия сок и захарта. Хубаво разбъркайте, докато всичко се хомогенизира. Прибавете част от лентите омлет и овкусете със сол и черен пипер.
Сипете всичко в голямо плато. Сложете отгоре останалите яйца и поръсете Нази Горенг (Nasi goreng) със запечените фъстъци и кокос.