Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешко със замразен грах

Пилешко със замразен грах

Пилешко със замразен грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Традиционна гозба, която стопля душата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • грах - 1 опаковка замразен
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 червени
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • чесън - 4 скилиди
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции. Лукът, морковът и чушките се запържват в малко олио. Добавя се месото.

След 10 минути се добавя и грахът. Разбърква се добре. Добавя се червеният пипер и брашното.

След запръжката се добавя зеленчуковият бульон и се оставете пилето с грах на слаб котлон 1 час. Добавят се останалите подправки.

Доматът се настъргва и се добавя 5 минути преди да спрете котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: