Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и се настъргват. Задушават се в малко олио, докато изври водата.
Патладжаните се обелват и нарязват на филийки, посоляват се и като престоят, се отцеждат от горчивия сок, измиват се и се пържат без брашно, за да омекнат.
Картофите и патладжаните се пасират, кашкавалът се настъргва, а сиренето се намачква. Ситно нарязаният лук се задушава в малко мазнина. В купа се слагат всички тези продукти.
Добавят се каймата, 3 цели яйца, 1 жълтък, черен пипер, соев сос, горчицата, наситненият копър. Омесвате се добре.
Правят се средно големи кюфтенца. Нареждат се в обилно намазана с олио тава и се пекат до готовност. Поднасят се с кисело мляко.