Начин на приготвяне
Бланширайте за 3-4 минути в кипяща вода обеления картоф и моркова. Изплакнете под течаща вода, нарежете ги на парчета и ги пасирайте в блендер заедно с нарязания праз, лук, обелените печени чушки.
Полученото пюре добавете към каймата и заедно със скълцания магданоз, царевицата и подправките омесете добре сместа. Сложете я за 2 часа в хладилник, за да се смесят ароматите.
След това с влажни ръце оформяйте кюфтенца и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги да се пекат в умерено загряна фурна, като ги обърнете и от долната страна да се изпекат.
Поднесете кюфтетата със зеленчуци и кайма с гарнитура от печени картофи или картофена салата.