Начин на приготвяне
Спагетите се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода. Докато се варят се приготвя сосът. В друга тенджера се загрява вода с малко сол.
Броколите се измиват и разделят на розички, след което се потапят във врящата вода за около пет минути.
След това се изваждат и прехвърлят в купа с ледена вода, за да не изгубят цвета си.
В тиган се загрява олио и в него се запържват скилидките чесън, нарязани на филийки. Към чесъна се прибавя беконът, предварително нарязан на средно големи парчета.
След като се позапържи се слагат броколите и сметаната. Сосът се овкусява със сол и черен пипер и се оставя да покъкри още около пет минути.
Отцедените спагети се поставят в чиния и се сервират с готовия сос.
Коментари