Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с Гъби и Спанак

Омлет с Гъби и Спанак

Омлет с Гъби и Спанак
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Пролетен омлет вкусно ще похапнем и с никого няма да го споделим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 р.
  • спанак - 100 г
  • печурки - 200 г
  • масло
  • сол
  • зеленчукова подправка
  • магданоз - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и спанака. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете в масло до готовност. Поръсете ги със зеленчукова подправка и сух магданоз. Отстранете ги от тигана.

Добавете отново масло и задушете спанака до омекване. Овкусете със сол. Отстранете спанака от тигана.

Разбийте много добре яйцата.

Загрейте отново масло и изсипете яйцата. След като омлетът се изпече от едната страна, обърнете внимателно и изпечете и от другата страна до готовност.

Сложете омлета в подходяща чиния, изсипете равномерно гъбите и спанака, загънете омлета, поръсете със сух магданоз и поднесете.

Омлетът с Гъби и Спанак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: