Баница на тава
Pita u plehu
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тава

Баница на тава

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9852k2
Баница на тава
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Единствената по-вкусна баница от тази на тава е баница на корем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моята баница е приготвена в електрическа тава с диаметър 30 см и е с капак, затова, ако не разполагате с такава тава, използвайте обикновена тава със същия диаметър, подходящ капак или друг прибор, с които ще можете да обръщате и задушавате баницата и я пригответе на по-голям котлон.

Баницата се приготвя по следния начин. В дълбока купа разбъркваме яйцата с щипка сол, след това прибавяме млякото, бакпулвера, маслото и хубаво разбъркваме.

Намазваме дъното на тавата с помощта на четка обилно с олио 2-3 с.л., след това слагаме две кори една до друга, като леко се застъпват, така че да покриват хубаво дъното и стените на тавата.

Намазваме обилно със сместа от яйцата и млякото и слагаме отгоре сгъната на две друга кора, отгоре отново слагаме от сместа и поръсваме с част от натрошеното сирене. Продължаваме да редим баницата в същата последователност, като разпределяме равномерно продуктите.

Накрая сгъваме краищата на най-долните кори навътре към центъра на тавата, покриваме с последната сгъната на две кора, като краищата ѝ хубаво подпъхваме отдолу.

След като сме наредили баницата, слагаме капака и включваме тавата/ слагаме я на котлона. Баницата се пече на не много силен котлон/ градуси.

След около 10 мин. се обръща и се връща обратно в тавата, сипва се олио по краищата на тавата и след още 10 мин. се обръща отново и така общо четири пъти се завърта баницата, докато е напълно готова, като след като се обърне последния път, се маха капака, за да се получи хрупкава коричка и отново се изчакват 5-10 мин.

Баницата на тава е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: