Начин на приготвяне
Сложете яйцата в купа и ги разбийте, добавете натрошеното сирене и олиото. Сложете бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте, добавете и него в купата.
Разстелете корите на масата, вземете една кора, намажете я с масло, сложете върху нея друга кора, пак подмажете с масло, сложете трета, отново намажете, и накрая четвъртата.
Поръсете от плънката равномерно и завийте на руло по дължината на корите.
Нарежете рулото на парчета с дебелина около 5 см и наредете в тава, покрита с хартия за печене, изправени като пънчета. По същия начин се процедира и с останалите кори.
Пригответе заливката, като смесите яйцето с брашното и прясното мляко. С тази смес покрийте всяко пънче, като за целта гребвайте с лъжица от нея и поставяйте върху всяко. Накрая, ако остане от сместа я разпределете отгоре върху всички.
Печете баницата в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до приятен златист цвят.
Баницата на пънчета е готова.
Източник на рецептата: Вили Василева
Коментари