Бабините кифли

SimonaSimona
Помощник Готвач
612602031
Бабините кифли
Снимка: Simona
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
"А точно се притеснявахме, че никога няма да намерим толкова вкусни кифли, колкото бабините"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче прясна
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 15 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • шипков мармалад - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в леко затопленото мляко.

Прибавят се захарта, солта, брашното и белтъкът.

Всичко това се обърква и се оставя да втаса 30 минути.

След като втаса, се добавя олиото, меси се и се разделя на 4 топки.

Отново се оставя да втаса 30 минути.

След като втаса тестото, всяка топка се разточва и се реже на 6 триъгълника.

Мармаладът се разпределя отгоре им към двата ъгъла и се навиват.

Кифлите се поставят в подмазана с олио тава. Мажат се с жълтъка и се поръсват с захар.

Пекат се във фурна на 180 градуса.

Бабинитете кифли са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: