Бабините кюфтета

Бабините кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"С гарнитура или без, бабините кюфтета ще се озоват в стомаха, веднага щом излязат от тигана"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес свинска:телешка 60:40
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • хляб - 1 филия (сух)
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 1 с.л. рендосан
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • мащерка
  • горчица - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на големи парчета.

В тиган с 1 с.л. олио го запържете, колкото да промени цвета си. Накиснете хляба в млякото. Изцедете и сложете в каймата.

Сложете в купа всички продукти, като лука, магданоза нарежете на дребно.

Омесете каймата с ръце. Ще разберете, че е готова, когато стане на парцали.

Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час. Извадете, оформете топчета, сплескайте леко с ръце и оваляйте в брашно.

Изтръскайте излишното количество и изпържете кюфтетата в загрято олио на не много силен котлон до готовност.

Сервирайте готовите бабини кюфтета с желаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: