Начин на приготвяне
В дълбока и удобна за месене купа се пресява брашно, което се прави на кладенче.
Смесете киселото мляко със содата и изсипете в кладенчето от брашно. Добавете захарта, ванилията и олиото. По желание можете да добавите лимонови/портокалови корички, смлени ядки, канела, есенция, какао, шоколад, сушени плодове и т.н./.
Меси се тестото около 10 мин. Прави се на топки. Всяка се потапя в захар или смлени ядки. Слагат се в намаслена тава или постлана с хартия за печене и се пекат до златиста коричка.
Изключително лесна рецепта, а резултатът е ароматна кухня от вкусните ретро курабийки на баба. Вкус от детството.
Може да поднесете с чаша чай, компот, сок, прясно мляко с канела и мед, а защо не и с кисело мляко.
Добър апетит!
Коментари