Мамин самоковски зелник

Петя ТосковаПетя ТосковаПомощник Готвач82151331
12/03/2018
"Правим го за децата се така, както нашите майки за го правили за нас - мамин самоковски зелник "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 028
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд слагаме брашно и си правим кладенче и добавяме солта, захарта, оцета, яйцето, киселото мляко, олиото и водата. Замесваме средно меко тесто и го разделяте на 7 топчета. Топчетата почиват 1 час и след това се разточват на тънки кори.

За плънката режем празия лук на колелца и в мазнината го задушаваме да омекне, след като поизстине лукът, добавям яйцата, киселото мляко и 150 г сирене и го разбъркваме.

На дъното на тавата слагаме разточена кора, кото част от нея излиза извън тавата, в/у нея в средата слагаме плънката, отгоре покриваме с част от кора.

Останалите кори, поръсени с мазнина, и останалото сирене навиваме около плънката и така до свършване на корите.

С кората, която е извън тавата, покриваме останалите кори.

Печем на 200 градуса до златисто.

Бон Апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар