Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички. Сложете го в подсолена вряща вода с парченце лимон. Сварете до омекване.
Прецедете сварения карфиол и го сложете в подмазана с 2-3 с.л. зехтин тавичка.
Върху него сложете парчета тънко нарязана варена шунка.
В тенджерка разтопете кравето масло. Запържете в него две супени лъжици брашно. Излейте изведнъж СТУДЕНОТО прясно мляко. Посолете с щипка сол.
Започнете да бъркате веднага с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти. Оставете го по-рядък, ако е необходимо, налейте още малко прясно мляко.
Готовият Бешамел подправете с щипка настъргано индийско орехче.
Залейте карфиола. Поразтръскайте тавичката, за да се овкуси зеленчукът. Поръсете с настърган пармезан.
Изпечете на 180 °C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Продуктите са сготвени и не е необходимо много печене.
Сервирайте карфиола на фурна с бешамел и шунка топъл!
Ястието е много вкусно, струва си да опитате!
Да ви е сладко!