Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Запеканки»Карфиол на фурна с Бешамел и шунка

Карфиол на фурна с Бешамел и шунка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Карфиол на фурна с Бешамел и шунка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Следващият път, когато се чудите как да направите страхотно първо впечатление, заложете на тази рецепта за карфиол на фурна с Бешамел и шунка - няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • шунка - 150 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • лимон
  • за бешамела
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • индийско орехче - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички. Сложете го в подсолена вряща вода с парченце лимон. Сварете до омекване.

Прецедете сварения карфиол и го сложете в подмазана с 2-3 с.л. зехтин тавичка.

Върху него сложете парчета тънко нарязана варена шунка.

В тенджерка разтопете кравето масло. Запържете в него две супени лъжици брашно. Излейте изведнъж СТУДЕНОТО прясно мляко. Посолете с щипка сол.

Започнете да бъркате веднага с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти. Оставете го по-рядък, ако е необходимо, налейте още малко прясно мляко.

Готовият Бешамел подправете с щипка настъргано индийско орехче.

Залейте карфиола. Поразтръскайте тавичката, за да се овкуси зеленчукът. Поръсете с настърган пармезан.

Изпечете на 180 °C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Продуктите са сготвени и не е необходимо много печене.

Сервирайте карфиола на фурна с бешамел и шунка топъл!

Ястието е много вкусно, струва си да опитате!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: